Reisverslag familie Lurken, deel 6

Donderdag 3 augustus - 19°C bewolkt, 51 km (totaal 669 km)

De route is voorlopig goed te doen met kinderen. Genoeg speeltuintjes en twee maal een open lucht zwembad met van alles erbij. Ook zijn de wegen goed begaanbaar. Veel klimwerk, maar altijd als beloning weer een lange afdaling. Heerlijk rustig, ook niet veel andere fietsers (slechts 2 met bepakking). Genoeg plaatsen om boodschappen te doen.

Prachtig landschap en dan ineens zijn we in Tsjechië, via onze eigen fietsers grensovergang. We stoppen bij de eerste camping, even voorbij Pomezi nad Ohri. De camping ligt aan een stuwmeer. De voorzieningen zijn oud, maar het is wel de lekkerste warme douche tijdens deze vakantie. Verder kunnen we in het bijbehorende restaurantje voor weinig geld, lekker eten. De eigenaren vinden het wel heel bijzonder zoals wij onderweg zijn met de kinderen.
Image

Vrijdag 4 augustus - 21°C onweer, 41 km (totaal 710 km)

's Ochtends schijnt lekker het zonnetje en pakken we het boeltje (na een nachtelijk buitje) droog in. Dan nog even een ontbijtje in het zelfde restaurantje, ei met ham en brood. We hebben vandaag tenslotte veel kracht (!) nodig. We volgen nog even de Kosseine route ofwel de rozijnen route en zijn zo in Cheb. Vandaar moeten we route 36 hebben en voor we het weten zijn we alweer in Háje en Cheb dus voorbij. Dat schiet op.

De rest van de route niet. Op en neer, klimmen, dalen, heftig, minder heftig. Kortom, behoorlijk zwaar, maar nog steeds te doen. In Lipova stoppen we even om wat te drinken. We betalen nog steeds met euro's. ..."Oei, oei, nu zul je het hebben. De hotel eigenaar wil toch wel graag onze paspoorten en Leon heeft gelogen over de leeftijd van de kinderen!"... Maar goed, even verder.

Het landschap ziet er prachtig uit. Veel vervallen huizen en wat sjofel geklede mensen. Ook hele rijke. Het verschil is groot. Hoewel sommige stadjes op de kaart groot lijken, stellen ze niet zo veel voor. We zijn dan ook blij dat we bij Stara Voda een restaurant vinden. Nu richting Marianske Lazne voor een camping. Helaas worden we overvallen door een onweersbui. Geen camping dus. Wel een poepsjeik hotel met veel oude mensen die aan het kuren zijn. De kamer is prachtig en hopelijk mogen we er blijven.


Lees verder....