Reisverslag familie Lurken, deel 7

Image

Zaterdag 5 augustus - 20°C bewolkt, 43 km (totaal 753 km)

Lekker geslapen, behalve Amber natuurlijk. Die wilde weer zo lang mogelijk wakker blijven. Verder een uitgebreid ontbijt. Het heilzame water hebben we maar even gelaten voor wat het is. Bovendien stinkt het naar rotte eieren. Dan weer op pad. Het weer ziet er goed uit. Half bewolkt, zon. Heel anders dan de weersvoorspellingen op de Duitse tv. Gelukkig maar.

We rijden eerst Marianske Lazne in en worden ingehaald door een Nederlands stel wat we al eerder hebben ontmoet. We hebben allemaal hard geld nodig en dit is de eerste bankautomaat die we zien. Terwijl zij de stad gaan bezichtigen, zwoegen wij de stad weer uit: 4 km omhoog en met niet zulke zuinige stijgingspercentages.

Dan eindelijk de afdaling en in ons enthousiasme rijden we prompt de verkeerde kant op, dus weer opnieuw omhoog (minder prettig dus!). Daarna hobbelt 't wat tot Klaster Tepla. ..."Nee, zijn jullie helemaal uit Nederland komen fietsen? Wat is het eten hier goedkoop hè?"... Snel verder, want dit is juist waar we geen zin hebben. Daarna gaat het heel hard naar beneden. Tot in Konstantinovy Lazne en volgens ons staat Lazne voor bad. Dat verwijst weer naar alle bronnen.

We vinden een hele mooie kamer, want we vertrouwen het weer niet helemaal. Alle oude kuuroorden worden weer in ere hersteld, zo ook in Konstantinovy. Ook de parken, nu de toeristen nog. Er is hier ook een camping met huisjes en zo.

Verder nog meer dan genoeg vliegende Harry Potter auto's. Veel Skoda's en zo stinken ze ook nog. Het landschap is wel mooi. Ze moesten alleen niet overal zo veel troep neergooien. De mensen zijn vriendelijk en spreken veelal Duits en soms Engels en kijken hun ogen uit bij het zien van Amber achterop de aanhangfiets.

Zondag 6 augustus - 20°C regen, 55 km (totaal 808 km)

Gelukkig goed gegokt. Het heeft de hele nacht flink geregend. 's Ochtends is het droog en na het ontbijt aan de overkant gaan we weer op pad. We vliegen naar beneden tot aan Sipin en dan moeten we inderdaad weer fiks omhoog, zoals beloofd in de routebeschrijving. Daarna vliegen we als vanzelf naar Plzen.

Bij Mesto Touskov kopen we een fles uilenzeik in plaats van Cola. Niet te vertrouwen dus! In Plzen is het gelukkig weer wat meer toeristisch en eten we lekkere sandwiches en taartjes bij het hotel op het marktplein.

Daarna zijn de weersgoden ons niet meer zo goed gezind. Was het eerst nog een bui waarop we konden wachten, al snel blijft het regenen. Het is gelukkig niet koud. We vliegen nog wat verder naar beneden, nadat we Plzen achter ons hebben gelaten en belanden uiteindelijk in een pensionnetje in een door god verlaten dorpje.

Zo langzamerhand krijgen we toch het idee dat dit land niet zo heel geschikt is voor fietsen met kinderen. Er is niet zo veel te beleven onderweg. De mensen zijn ook niet zo heel vriendelijk meer. We eten dus maar kant en klaar pasta op onze kamer met als toetje twee lepels Nutella. Niels kijkt tv en Amber luistert naar haar muziek en het regent, regent en regent. Geen al te geweldige dag.


Lees verder...