Reisverslag familie Lurken, laatste deel

Image
Woensdag 9 augustus - 22-23°C, 37 km (totaal 917 km)

Lekker op ons gemak opgestaan en ontbeten. Nog maar 24 km tot aan Praag. Het is lekker weer, een beetje bewolkt en er staat een fiks windje. Langzaam aan naderen we Praag. Eerst nog langs de Berounka en al snel langs de Moldau.

Vlak voor Praag moet er nog even flink geklommen worden, volgens het boekje een wat rustiger route. Het pad langs de Moldau is inderdaad populair. Veel fietsers, skaters en wandelaars. In Praag zelf vinden we eerst nog een speeltuin. Dat komt goed uit, omdat Niels nog net even een spijkertje in zijn achterband heeft.

Dan weer verder, want we hebben trek gekregen. Deze keer proberen we de KFC. Lekkere kipjes in een pikant korstje. We lopen en fietsen op ons gemak door de stad en rond 5 uur zijn we bij het station.

Ook hier nog een speeltuin, zodat we de tijd nog even kunnen volmaken. Na onderzoek door Leon kunnen we via een achteraf weg zo het perron oprijden. Dat scheelt weer een hoop gesjouw. Om kwart voor 7 is de trein daar. We hebben een prima slaap coupé met z'n vieren een ook de fietsen kunnen we goed kwijt. Na 915 km fietsen en 185 km met de trein gaan we weer op weg naar huis!

Donderdag 10 augustus - 18°C regen, 50 km (totaal 967 km)

Na een onrustige nacht, worden we om 5 uur gewekt. Nog een uur tot aan Duisburg. We rapen het hele boeltje bij elkaar en staan keurig op tijd klaar om alles uit de trein te laden, zoals afgesproken met de treinsteward.

Normaal gesproken stopt de trein maar 3 minuten in Duisburg. Komt er natuurlijk weer zo'n stel domme Hollanders, die zich verslaapt en die zich een weg naar buiten probeert te banen, het liefst dwars door ons heen. Over stress gesproken. En nog geen bedankje kon eraf.

Duisburg 's ochtends om half 7 is verbazing wekkend druk en zodra we buiten staan beginnen de eerste druppels al te vallen. Ergens onder een viaduct eten we de meegebrachte broodjes (hoezo taai?). Daarna zoeken we de Limes route op.

Al na 20 km wordt het duidelijk, dat dit het niet meer gaat worden. We willen naar huis en wel zo snel mogelijk. In Xanten worden we dan ook 's middags opgehaald.

Leon, Astrid, Niels en Amber Lurken
augustus 2006
e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.