Reisverslag familie Lurken, deel 8

Image

Maandag 7 augustus - 18°C regen, 72 km (totaal 880 km)

Vandaag in ieder geval wel lekker ontbeten. Het oude mensje had erg haar best gedaan. Verse broodjes, lekkere appelkoek (vast omdat Amber zo zielig keek) en sterke koffie.

Het weer ziet er niet zo best uit en het duurt niet lang voordat we in de regen fietsen. We fietsen langs allemaal 'ices'. Voornamelijk bergafwaarts en dat gaat lekker snel. Bij een supermarkt doen we boodschappen. Niet erg vrolijk en zeker niet vriendelijk. Het lijkt wel een beetje op de Sovjet Unie van vroeger. Het boeit mensen gewoon helemaal niet. Wel kunnen we lekker op een bankje picknicken.

De ergste van alle 'ices' is Horovice. De naam alleen zegt al genoeg. Bergop door smalle straten en werkelijk iedereen rijdt hier als een idioot. Daarbij vergeleken is Parijs superveilig. We doen er vandaag nog even een schepje bovenop, of liever gezegd een kilometertje of wat bij, zodat we dinsdag de gelegenheid hebben om Praag (zonder fietsen) te bekijken. In Revnice vinden we een hotel of liever een pensionkamer voor twee nachten.

Dinsdag 8 augustus - 21-22°C, 0 km (totaal 880 km)

Droog, zonnetje, beetje bewolkt. Kortom mooi weer en een prima dag om in Praag rond te slenteren. Natuurlijk weer Nederlanders ontmoet en nog even de route geëvalueerd. Verder veel gelopen, veel gezien, zelfs in een speeltuin geweest en bij McDonalds gegeten. Niels en Amber hebben zich er uiteindelijk toch maar bij neergelegd, dat ook wij graag eens wat anders willen.
Image


Lees verder...