Reisverslag familie Zwart-Goud: Hull - Harwich

Zomer 2006 - Route 1 - Hull - Harwich

29 juli 2006 Fietsroute 1
Schipluiden – Europoort, 39 km.

Na een lift van opa, vertrekken we in de stralende zon richting Europoort. Met de pont van Maassluis naar Rozenburg. Omdat het weer prachtig was en we tijd genoeg hadden kiezen we voor een langere maar mooiere route. Zo konden de kinderen nog even lekker afkoelen in het Briellemeer onderweg. Want met z’n tweeën in een fietskar was bij deze tropische temperaturen wel af en toe nodig.
Om 18.00 uur fietsten we de boot op. We hadden een prachtige hut met eigen badkamer, heerlijk!


30 juli 2006
Hull - Barnetby le Wold, 45 km.

Eerst verdwaald nadat we van de boot kwamen….kaart niet goed gelezen. De Sustrans kaart heeft de route in stukken gehakt, waardoor het noorden steeds van positie verandert op de kaart. Dat is dus even wennen. Toch fijn dat er van die kompasjes op onze fietsbellen zitten!
Na een bezoek aan aan de supermarkt voor een ontbijt, dat we nuttigden in een speeltuintje, vertrokken we dan toch echt. De routebordjes wezen ons de weg naar de Humberbridge. Wat een geweldig groot ding! Jammergenoeg lagen Sam en Noor te snurken in de fietskar. Maar wij genoten van het prachtige uitzicht.
Na de brug begon het echte klimwerk pas. Op zich niet al te heftig, normaal gesproken. Maar met bepakking en een fietskar met twee flinke peuters, is het toch nog een hele klus. Daarbij is het ook best warm!
De camping die we hadden bedacht, was nog lang niet in zicht. Gelukkig kwam de route langs een kleine camping van de “Caravanclub”, een minicamping voor alleen caravans. Gelukkig werkt een fietskar met twee ukken erg mee en mochten we ons tentje opzetten. Nadeel: geen toilet voorzieningen. Voordeel: we hoeven niks te betalen! En de boerin kwam ook nog met een bak ijs voor de kinderen aanzetten om even lekker af te koelen. Wat wil je nog meer?

De boot


Lees verder...