Reisverslag familie Zwart-Goud - deel 6

Even lekker in het water

8 augustus 2006
Wells-next-the-sea – Great Ryburg, 36 km.

Vanmorgen werden we wakker met het zonnetje op de tent. Dus besloten om lekker te gaan ontbijten op het strand. Daarna hebben Sam en Noor nog even in het water gespeeld.

Toen terug naar de camping om de tent verder in te pakken. Om 11.45 uur zijn we vertrokken.
Het was vandaag een mooie route. Alleen begonnen we op een slecht, grof stenen gravelpad. Waardoor we ruim een uur over de eerste 10 kilometer deden.

We hadden van een eerdere campingbaas gehoord dat er in het dorpje na Fakenham ook een kleine nette camping was. Maar ja, nergens te vinden natuurlijk. Het was eigenlijk ook te laat om verder te fietsen. Zo’n toestand als een paar dagen terug wilden we voorkomen. Dus de fietsen gekeerd om bij het plaatselijke postkantoortje te gaan informeren. Wat bleek, er was een kampeerveld achter het huis dat bij het postkantoor hoorde. Niet echt een camping maar er stond wel eens een tent of caravan.

En ja, we mochten natuurlijk onze tent opzetten. We hoefden niks te betalen. Er werd nog een tuintafel met plastic stoelen gebracht die we niet mochten weigeren. En ten slotte mochten we ook nog eens gebruik maken van het bad in de verhuurcottage. Want die kinderen vonden het vast wel lekker om even in bad te zitten….. Wat zijn die Engelsen toch gastvrij!


9 augustus 2006
Great Ryburgh – Norwich, 57 km.

‘s Morgens bij het inpakken van de tent hoor ik Sam zeggen: “Kijk mama, lief konijntje”. Zaten ze samen een dood konijn te aaien!
Om 10.00 uur vertrokken en na 10 mijl kwamen we aan bij de “Marriots way”. Een oud spoorlijntje waar ze een fietspad van gemaakt hebben. Dwars door een prachtig natuurgebied. Een schitterende route die prima te fietsen is. Al gauw kwamen we aan bij een oud stationnetje dat omgebouwd was tot restaurantje. Koffietijd!
Via de route, zo Norwich ingereden en een camping gezocht.

ImageImage


Lees verder...