Reisverslag familie Zwart-Goud - deel 7

10 augustus 2006
Norwich

In de busVandaag hadden we een rustdag. We hebben het centrum bezocht en een bustour in een dubbeldekker genomen. Leuk voor de kinderen en je komt nog wat te weten over de geschiedenis van de stad.
Toen nog naar de grote kathedraal gefietst om die van binnen te bekijken.


11 augustus 2006
Norwich – Bungay, 44 km.

Vandaag was het vies, donker weer met dreigende luchten. We schoten niet echt lekker op en Sam en Noor leken een beetje genoeg te krijgen van het zitten in de fietskar. Veel ruzie en klieren. Noor had Sam z’n wangen open gekrabd omdat ze ruzie hadden om de plastic krokodil.
Uiteindelijk een camping een stuk van de route gevonden bij Bungay. Net op tijd de tent op voordat de regen naar beneden kwam. Omdat je toch wat moet doen in zo’n tent, hebben Sam en Noor leren koprollen op de slaapmatjes.


12 augustus 2006

Bungay – Walderingfield, 42 km. + een stuk met de trein.

’s Morgens kwam de regen weer vrolijk op de tent neer. Toch maar het definitieve besluit genomen om een stukje met de trein te gaan.
Met wat kunst en vliegwerk, zaten we om 13.15 uur in de trein van Beccles naar Ipswich. Daar kwamen we om 14.30 uur aan. Sam en Noor vonden het prachtig in de trein.
Bij de touristinformatie informeerden we naar een betaalbare camping. Daar waren er niet zoveel van maar de dames achter de balie wisten er toch één te vinden en stuerden ons op pad met een routebeschrijving.

Het regende en we moesten langs een hele drukke weg. En ja hoor, de fietskar kreeg een lekke band! In de regen bij mensen op het erf de band geplakt. De bewoner wees ons op een camping dichterbij. Aangezien het inmiddels stevig aan het regenen was, besloten we om die camping maar te pakken. Terwijl we door de stromende regen daar heen reden, was de band weer lek. Dus ik vooruit naar de camping die vlakbij was. De beheerder had geen medelijden en liet mij na mijn verhaal aangehoord te hebben, duidelijk merken dat hij geen zin had in kinderen. Dit deed hij door eerst te beweren dat de grond te nat was om een tent op te zetten. Toen ik mij daardoor niet liet afschrikken besloot hij de prijs maar eens flink te verhogen, waardoor 1 nachtje 32 euro zou kosten. Nou, als het zo moest, dan maar niet. We willen ons wel welkom voelen.

Dus een nieuw erf gezocht om de band te plakken en daarna weer verder. De weg waren we inmiddels flink kwijt waardoor we op een gegeven moment een mega snelweg moesten oversteken. Bleek de weg aan de andere kant dood te lopen. Dus moesten we weer terug. En het regende nog steeds en de band was weer lek. De kinderen hielden zich gelukkig geweldig.
Uiteindelijk nog 3 keer de band opgepompt, verdwaald en om 20.00 uur geëindigd op de duurste camping! Maar daar hadden ze wel badkamers met ligbad en dat vonden Sam en Noor natuurlijk geweldig.

Regen...


Lees verder...