Route van de maand: van Hull naar Harwich


Bewegwijzerd

De route is ontwikkeld door Sustrans en onderdeel van het National Cycle Network. De route is geheel bewegwijzerd. In het bijbehorende boekje lees je van alles over de route, de bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden, zoals campings.

Deel I: van Hull naar Fakenham
Vanaf de King George haven gaat de route door het centrum van Kingston-upon-Hull en van daar naar de Humber Bridge. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Humber. De route loopt dan zuidwaarts door de Lincolnshire Wolds naar Lincoln. Hiermee heb je direct het hoogste punt van de route (159 m) gehad. Daarna volgt de route het dal van de Witham rivier tot aan Boston. Wanneer je daarna door De Fens richting Wisbech rijdt, waan je je ineens weer in Nederland. Een echt Hollands polderlandschap. In Sandringham kun je een bezoekje brengen aan de koningin van Engeland. Verder kun je ook nog een dagje aan het strand doorbrengen, bijvoorbeeld in Wells-next-the-Sea.

Deel II: van Fakenham naar Harwich
Vanaf Fakenham gaat het in zuid-oostelijke richting naar Norwich over de Mariott's Way. Een prima fiets- en wandelpad aangelegd over een oud treinspoor. Even voorbij Peasenhall kun je kiezen voor de kustroute die na Orford de Butley rivier kruist. Natuurlijk kun je dan gebruik maken van de ferry diensten van Bryan Rogers, maar bedenk wel dat dit niet voor niets de kleinste geregistreerde ferry in de wereld is! Dit deel van de route eindigt in Felixstowe. De hoofdroute loopt landinwaarts via Woodbridge en Ipswich. In het laatste deel van de route kom je onder andere door Colchester. Een prachtig oud stadje met ook een heel leuke dierentuin. De route eindigt tenslotte in Harwich.

Bijzonderheden
Vanuit Rotterdam Europoort kun je met P&O North Sea Ferries direct in Hull komen.
Vanuit Harwich kun je met Stena Line weer terug naar Hoek van Holland. Niet elk caravanpark (geen camping dus) heeft plek voor fietsers en soms wordt je gewoon botweg geweigerd. Daarentegen kun je wel vaak terecht op de paardenrenbaan, mits er natuurlijk geen wedstrijden zijn. Een aandachtspunt voor kinderen die zelf fietsen is wel het links van de weg rijden.

Reisverslagen


Kijk hier voor andere fietsroutes én de oude 'fietsroutes van de maand'.

Even uitrusten - familie Lurken

De kleinste ferry ter wereld

Enegels tafereel

Ook leuke speeltuinen