Route van de maand februari: Fietsen langs de grenzen van BelgiSmokkelaarsverhalen

Deze route is bedacht en beschreven door Bruno Loockx, die zelf het hele traject heeft gefietst. Hij fietste zo dicht mogelijk langs de grenspalen in de grensgebieden met Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland. Hij weet ons pittige anekdotes te vertellen uit de tijd dat er in het grensgebied nog gesmokkeld werd.


Twaalf meerdaagse trajecten
Fietsen langs de grenzen van België is een rondrit ongeveer 2000 kilometer die de hele grens van België volgt. De route is opgedeeld in 12 trajecten die samen 38 etappes bevatten. Elk traject vertrekt en eindigt bij een station.


Wisselende zwaarte
De zwaarte van het traject is uiteraard afhankelijk van het gebied dat je doorkruist. In de buurt van de kust is het vlak, maar kom je in het Vlaams heuvelland of in de Ardennen dan zul je af en toe flink moeten trappen. Juist door deze variatie is het mogelijk een traject te kiezen dat goed bij je eigen gezinssituatie past.


Kindvriendelijke overnachtingadressen
Het routeboek bevat onder meer informatie over overnachtings-mogelijkheden die vaak zeer kindvriendelijk zijn. Verder bevat het boek een gedetailleerde routebeschrijving, routekaartjes en informatie over bezienswaardigheden.


Informatie en bestellen
Meer informatie over de route en over de auteur vind je op de site van Bruno Loockx. Het boek is te bestellen voor 15 Euro of te koop bij de boekhandel.
Image
Image
Image
Image