Ervaringen van andere fietsers met kinderzitjes

Heb je goede (of minder goede) ervaringen met een kinderzitje op fietsvakantie? Laat het ons weten; je helpt er andere fietsers mee!

ImageFamilie Koenen: Babybike
Het is een gemakkelijk systeem en ik het van een vriendin kon overnemen.
Onze ervaring is prima! We hebben eerst een klein stukje gefietst om te zien hoe erg de baby er in wiebelde, maar dat viel reuze mee. Een stukje schuimrubber onder de bekleding van de zitting gedaan, zonneschermpje erop, en als het erg koud was of regende de regenhoes eroverheen. Ook toen onze kinderen zelf konden zitten, vonden we dit stoeltje voor langere tochten geschikter. Zo zitten ze heerlijk comfortabel en kunnen rustig in slaap vallen zonder dat hun hoofdje ergens tegen aan komt, of onhandig opzij hangt, of dat hun nekje er zo dubbelgeknakt uitziet. (En wat heerlijk om toch mobiel te zijn met een baby als je geen auto ter beschikking hebt!!!)

Nena slaapt in het zitje...Paul en Beja: aangepast Bobike stoeltje
Vind maar ergens een stoeltje waarop je kind al fietsend in slaap kan vallen. Dit idee hebben we weer van anderen gezien en werkte perfect! Het is misschien wat lastig om aan dit oudere model bobike stoeltje te komen. Maar even zoeken is absoluut de moeite waard. Met een paar PVC buizen erg makkelijk te realiseren! Ons kind lag heerlijk met haar hoofd op de (met iets zacht omwikkelde) PVC buis. Als je kind moe wordt, is zo'n schuddend hoofd in je rug toch voor beiden niet ideaal. Dit werkte!!


Lees verder: