Ervaringen van andere fietsers met een maxi-cosi op de fiets

Heb je goede (of minder goede) ervaringen met een systeem om de maxi-cosi op de fiets te bevestigen? Laat het ons weten; je helpt er andere fietsers mee!

Ria van der Ven: Traveljack
Wij wilden ook graag met de kinderen gaan fietsen, ook toen ze nog baby waren. Daarom heeft mijn man de traveljack ontwikkeld die wij nu ruim 14 jaar verhuren. Het is een babyfietsstoeltje voor baby's van 0 tot 9 maanden. Kijk voor meer informatie op www.traveljack.nl.
Wij vonden het heel plezierig fietsen. We hebben altijd veel bekijks gehad en er zijn al vele stoeltjes verhuurd de afgelopen jaren. Er zijn mensen die al voor hun tweede of derde kindje het stoeltje komen huren omdat ze er oveel plezier van hadden. Je kunt wat meer dan alleen maar wandelen in de buurt met de fiets is je wereld toch weer wat groter.

Mathieu Vons: Baby-Mee
We vonden hem op marktplaats omdat we zochten naar iets om onze wolk mee op de fiets nemen. We zijn er dus tegen aan gelopen.

Het is denk ik goed je wel bewust te zijn van het risico dat een baby op de fiets met zich mee brengt. Wij denken dat het goed kan als je er voorzichtig mee om springt. Wel maken we ons een beetje zorgen om het nekje van de baby. We zien dat bij geringe hobbels haar hoofdje toch snel wat kan stuiteren in de maxi-cosi wat misschien niet bevordelijk is voor kwetsbare hersentjes en nekspieren. De fietsende persoon ziet dit zelf niet snel, maar de mee-fietser wel. Wat is de minimum leeftijd? Op de website van Steco staat v.a. ca. 4 mnd, maar op de zelfde pagina staat bij veiligheid 3 tm 9 maanden. Die ene maand kan misschien toch veel verschil uit maken.

Gerard: Baby-Mee
Waarom deze keuze? Stond te huur met recht op koop bij Baby-Rent in Arnhem Onze ervaring is goed, eerst geprobeerd met een grote Camping Gaz fles. Dat wiebelde erg op een aluminium drager. Nadat die was vervangen door een stalen TUBUS drager wiebelde het niet meer.
Bij felle zon beschermt het zonnekapje onvoldoende. Wij deden twee van deze kapjes over de Maxi Cosy.

Marijenne van der Gaage: Baby-Mee
Via via kon ik dit model overnemen. Onze ervaring ermee is prima! Onze dochter is vanaf twaalf weken dagelijks achterop de fiets gegaan richting de oppas. Ze vind het nog steeds heerlijk, ze is ondertussen zes maanden. Door het schommelen (de vering) valt ze snel in slaap. We hebben een regenhoes voor de maxi-cosi, waardoor ze goed uit de wind blijft. Daarnaast gebruiken we een maxi-cosi zak (dons), waardoor ze goed warm blijft in de wintertijd. We fietsen zoveel mogelijk op beschermde fietspaden, zodat er zo min mogelijk kans op aanrijdingen is. De eerste keren is een spannend ("het wiebelt zo..."), maar daarna voelt het prima.


Lees verder: