Ervaringen van andere fietsers met bagagekarren

Eric: Radical tas-kar
In 2004 stond ik voor de keuze. De Radical Taskar of de Bob Yak. Ik heb voor de Radical gekozen vanwege de lage rolweerstand en het hoge akvolume, zowel in volume als gewicht. Inmiddels al weer 6 keer met de Radical op pad geweest. Prima kar. Je stouwt hem letterlijk helemaal vol en rijdt vederlicht.
Koppeling is verschrikkelijk handig. In Noord-Friesland (LF10) moest ie er steeds bij elk hekje af, maar door de koppeling zo gepiept. Spoort relatief smal, ondanks de twee wielen. Ook een nadeel bij onze kar : Het wiel is wel eens los geschoten (zelf niet goed opgelet) en dan beschadigt de stof. De stof is ijzersterk, totdat hij over de grond sleept. Wij hebben het met Ducktape opgelost.

Hetty:  aangepast steekkarretje
Ik heb een steekkarretje bij de smid laten veranderen zodat hij nu prima achter de vouwfiets kan en de boel kan kosteloos op de trein
Het is mij heel goed bevallen, maar moest wel een rugtas erbij gebruiken

Bagagekar van WhinterHetty:  Winther donkey-pakkar
Ik heb deze kar gekozen omdat de bagagedrager vrij blijft en de kar een eenvoudige bevestiging heeft. Ik gebruik hem in de vakanties, voor oud papier, kerstboom en afgelopen week lukte het zelfs nog met een trampoline met een doorsnee van 305.
Ik ben heel tevreden over deze kar en hij wordt ook veelvuldig gebruikt. Ik heb inmiddels een tweede beugel laten veranderen bij een smid zodat hij zelfs achter de vouwfiets kan.

Carry Freedom/Y-frame David van der Werf: Carryfreedom / Y-frame
Waarom keuze : Kwaliteitsproduct, licht maar toch de mogelijkheid om een groot gewicht te dragen (tot 70 kg). Bovendien makkelijk tot een plat pakket te demonteren (in fietsbus/auto/opslag). Relatief goedkoop: 250 euro en daarvoor wordt ie gratis bij je thuis bezorgd.
We hebben heel goede ervaringen. Eenpersoonbed vervoeren? Gewoon rechtstandig met stevige pakbanden. Rustig fietsen en hij kan alles aan. Afwasmachine naar het grof vuil? Laad maar op, en rij met je fietsje langs al die auto's die op elkaar moeten wachten om te lossen. Bagage op de fiets. In een krat of in een waterdichte rackpack.

Bagagekar van BurleyPaul en Beja: Burley bagagekar
Waarom keuze : opvouwbaar, makkelijke in te pakken, extra bagagerek mogelijk, stabiel, goed te gebruiken als extra ruimte naast de tent (onze bijkeuken)
Welke ervaring : perfect. Handig in gebruik, vraagt weinig ruimte in opgeklapte situatie, licht in gewicht. Het extra bagagerek is ideaal. Tijdens de rit kun je makkelijk in de kar bij je spullen of om er nog wat in te stoppen.

Familie Van Os: Hema-bagagekar

Het karretje is goed bevallen. Hij is degelijk, doch wel wat zwaar. Het is handig dat hij gekoppeld wordt met een eenvoudig koppelstukje aan de achteras.

Naschrift van de redactie: Hema heeft ons laten weten dat deze kar niet meer leverbaar is.

Marco Vissers: Bob Yak
Waarom deze keuze? Vanwege het gemakkelijk koppelen, deze kar is een goede pakezel. Ik heb hem achter de ligfiets, hij spoort fijn.
Tot 20 kilo is het relaxt fietsen, daarna vooral bergopwaarts zwaarder fietsen. Ik heb er af en toe ook een kind van vier in vervoerd, dat ging ook prima.

Heb je goede (of minder goede) ervaringen met een bagagekar? Laat het ons weten, je helpt er andere fietsers mee!

Lees verder: