Ervaringen van andere fietsers

Heb je goede (of minder goede) ervaringen met een kinder-vakantie-fiets? Laat het ons weten; je helpt er andere fietsers mee!

Hr Ehrlich: Islabikes Beinn 24
Image We hebben deze fiets gekozen, omdat we erg graag in de bergen fietsen en onze zoon (toen 9) zelf nog maar 22 kg woog, het gewicht van de fiets een grote rol speelde. Daarnaast natuurlijk ook het bereik van de versnellingen, de crankmaat en de remgrepen. Na heel wat speurwerk via internet terecht gekomen bij de fietsfabriek Islabikes in Wales. Dit bedrijf bleek een volledige range aan kinderfietsen te hebben van 2 t/m 16 jaar. In tegenstelling tot andere fietsfabrikanten houden zij volledige rekening met alle specifieke vereisten voor kinderen. Super lichte en toch sterke materialen, eenvoudig bedienbare en voldoende lichte versnellingen, korte cranks, remgrepen geschikt voor kinderhanden, etc. Reviews op internet waren stuk voor stuk enthousiast en lovend. Dus uiteindelijk de sprong maar gewaagd en via internet besteld.

Enige nadeel is dat je de fiets uitsluitend via internet kunt bestellen en in Wales kunt ophalen of per post laten komen. Er zijn geen importeurs noch leveranciers en eerst even uitproberen is er dus ook niet bij. Tenzij in Wales of als je al iemand kent die zo'n fiets heeft. Wij zijn uiteindelijk maar gewoon op de reviews op het internet en ons goede gevoel afgegaan. Gelukkig was het mailcontact goed en de levering supersnel en netjes via de post! Koste wel 35 euro extra, maar dat scheelde ons een retourtje Wales ;-) Inclusief spatborden en bagagedrager waren we voor 430 euro klaar. Een flink bedrag misschien voor een kinderfiets, maar wat ons betreft absoluut de moeite waard. We hebben er zelf een slot en verlichting op gezet. Het gemak waarmee onze zoon op de 11 kg wegende Beinn24 met 8 versnellingen fietst staat in geen verhouding tot de 5 kilo (!) zwaardere Giant met 3 versnellingen die hij eerst bereed. Zonder geduwd te worden heeft hij nu enthousiast passen tot 1300 meter beklommen in de Vogezen. Remmen tijdens lange afdalingen met haarspeldbochten in de regen ging ook heel soepel en zonder slippartijen. De banden hebben goede grip, rijden soepel, maar zijn geen antilekbanden. Op de 3000 km tot nog toe gelukkig nog geen enkele lekke band. Bijkomend voordeel van de Beinn24 is dat onze zoon hem vanwege het lage gewicht nu meestal ook zonder hulp de trein in kan tillen :-)

Frank en Wendy: MBM Mirage
Jesper op zijn MBM MirageSinds kort heeft onze jesper van acht jaar een eigen 'vakantiefiets', een MBM Mirage. 24 inch, spatborden, verlichting en zes versnellingen met gripshift. En nutteloze voorvering. Die is gelukkig zo hard dat je er geen erg in hebt dat het er op zit. De fiets zelf is echter tot nu toe een hele fijne! In Jespers geval uitgevoerd met recht struur en bar ends, maar in de 26 inch uitvoering met vlinderstuur. Ook in 20 inch. Zie ook www.descheemaeker.be
Leuk is ook de prijs. Minder dan €200. Misschien minder houdbaar dan sommige andere fietsen, maar mijn idee is dat de levensduur van de fiets toch langer zal zijn dan de periode dat Jesper erop past.


Petra en Pjotr: Villeger (nu: Avaghon) Cabonga
Villiger CabongaNa teleurstellende ervaringen met Giants uit 2004 (remblokjes die na één dag al helemaal op waren en na twee weken op diverse plaatsen roestplekken), hebben we besloten om voor onze jongens, 9 en 11 jaar oud, meteen echt goede fietsen aan te schaffen, waar ze met wat aanpassingen wel 20 jaar lol van kunnen hebben. Het zijn Villager Cabonga's geworden, die helemaal naar onze wens zijn afgebouwd. We hebben er o.a. Rohloff-naven op laten zetten, heel duur maar geweldig om mee te fietsen: geen rammelende delailleur, fout schakelen bestaat niet, volstrekt onderhoudsvrij. Door er zadels op te zetten die heel laag afgesteld kunnen worden en korte cranksets kon de oudste al op een 56 cm frame, de jongste heeft een 52 cm frame dat we later ooit een keer kunnen vervangen voor een grotere maat. Zie voor veel meer details onze site: www.fietsreizigers.nl
Na een reis van ruim 3000 km zijn we nog steeds vol lof over deze fietsen: ze fietsen buitengewoon stabiel, kunnen tegen een stootje en de Rohloff-naaf is heel erg geweldig en maakt alle claims waar. De Continental travel Contact banden reden ook prima: we hebben met z'n allen niet één lekke band gehad, ondanks de glastapijten in sommige steden. Alleen op grind en andere losse ondergrond voldeden ze niet goed: dan gaven ze te weinig grip met slippartijen als gevolg. Het is duidelijk dat de jongens hie nog jaren op vooruit kunnen, de fietsen zijn de forse investering echt waard.

Astrid en Leon: Batavus Challenge One
Niels op zijn BatavusVanaf het voorjaar 2004 fietst Niels (toen 6,5 jaar) op een Batavus Challenge One mountainbike. Dit is een fiets met 26" inch wielen en 24 versnellingen. Overigens is deze fiets niet meer verkrijgbaar. Door een proefritje naar Hoek van Holland (totaal 50 km.) was het voor ons
duidelijk dat Niels op z'n 20" kinderfiets niet ver zou komen en ook beduidend minder plezier
zou hebben in het fietsen.
Echter: alle 24" en 26" fietsen waren veel te groot. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op deze fiets. Ook dit frame was te groot voor Niels. Met behulp van de fietsenmaker hebben we zo'n beetje alles aan de fiets veranderd om hem voor Niels geschikt te krijgen. Een andere stuurpen, zodat het stuurdichter bij het zadel zou komen. Een ander zadel en zadelpen en tenslotte ook dunnere banden. Ook bij deze mountainbike ontbrak verlichting, een spatbord en een bagagedrager, zodat we die ook nog hebben moeten monteren. Al met al een dure aangelegenheid, maar wel een goede keus. Zowel Niels (stoer !!) als wij zijn erg tevreden.
Het eerste jaar kon Niels alleen opstappen met onze hulp of een stoepje. Afstappen ging prima.
Het afgelopen jaar hebben we de bagagedrager gemonteerd en ook weer het oorspronkelijke zadel en de zadelpen. Dit jaar ziet het er naar uit dat ook de stuurpen en de brede banden er weer op kunnen. Overigens mag Niels deze fiets alleen gebruiken voor fietsvakanties en
tochtjes. Naar school en in z'n vrije tijd crost hij nog op z'n 20" kinderfiets.

Ruud en Sandra: Giant Rincon
Bas op zijn Giant RinconSinds begin 2005 fietst Bas (hij was toen bijna acht) op een Giant Rincon. Een 26-inch fiets, aluminium, met 21 versnellingen. We hebben gekozen voor de ‘aangeklede variant’, dus met spatborden, verlichting, bidonhouders, bagagedrager etc.
Het viel ons tegen dat de meeste kinderfietsen niet voldeden aan onze wensen. Voldoende versnellingen vinden wij erg belangrijk; de lol is er bij een kind immers snel af als je hem met drie versnellingen tegen een heuvel op laat fietsen. De kinderfietsen met 21 of 24 versnellingen zijn echter bijna allemaal uitgerust met extra brede banden en een verende voorvork, terwijl spatborden, verlichting en bagagedrager juist weer ontbreken.
De Giant Rincon voldoet tot op heden uitstekend. De verende voorvork had voor ons niet gehoeven, maar Bas vindt het geweldig, en dat is ook belangrijk. Inmiddels hebben we wat kleine aanpassingen gedaan aan de fiets: bar-ends op het stuur, zodat Bas zijn polsen minder belast (daar kreeg hij wat last van) en toeclips (zonder riempjes) op de pedalen. Deze hebben als voordeel dat hij in heuvelachtig terrein ook kan ‘trekken’ en zijn voeten niet van de pedalen schieten.


Lees verder: