Reisorganisaties

Deze reisorganisaties bieden (ondermeer) specifieke fietsreizen aan voor gezinnen. Mis je een organisatie in dit overzicht? Stuur even een berichtje naar de redactie.

Asian Way of LiveOp het pontje (foto familie Westerink)
Individuele fietsvakanties in Azie. De vlucht wordt voor je geregeld en je krijgt een routeboekje, met ondermeer een overzicht van accommodaties onderweg. Je bepaalt zelf hoeveel je fietst en waar je overnacht. De reisorganisatie kan eventueel de eerste en laatste overnachtingen voor je reserveren, inclusief vervoer van en naar het vliegveld.

Bike Travel
Bike Travel organiseert ondermeer mountainbike-trektochten voor pubers. Bijvoorbeeld in Frankrijk, Oostenrijk en de Canarische eilanden. Overnachtingen in hotels.

Cycletours
De famie Peeters maakt een oversteek met een bootje
Een van de bekendste fietsreisorganisaties. Cycletours heeft een speciaal programma voor gezinnen, met een groot aanbod aan zowel groepsreizen als individuele reizen in vele landen. Keuze uit standplaatsreizen en trektochten. Er zijn diverse moeilijkheidscategorieen (tandwielen).

Dutch Bike Tours
Organiseert fietsvakanties (zowel individueel als per groep) in Nederland. Van vier dagen tot twee weken. Overnachtingen in hotels.

Eigen-wijze ReizenFamilie Munnichs in Noord-Amerika
Groot aantal individuele fietsreizen, vooral in Europa. Overnachtingen in hotels. Het aanbod varieert van heel 'lichte' routes tot erg zwaar.

Fiets-Fun
Fietsarrangementen in Nederland, Frankrijk en Denemarken. Bij de kampeerreizen overnacht je in ingerichte De Waard-tenten. Je kunt ook kiezen voor een reis met overnachtingen in cottages.

Fiets Relax Vakanties
Individele fietsvakanties in Frankrijk en Duitsland. Er zijn zowel hotel- als campingreizen. Bij de campingreizen staat een ingerichte bungalowtent voor je klaar.

Gelderse Morgen Denemarken
Fietsvakanties in Nederland en Frankrijk. Je overnacht in compleet ingerichte Randstad-tenten. Deze organisatie richt zich met name op jonge gezinnen en senioren. Er zijn zowel trektochten als vakanties vanuit een vaste standplaats.

Global Cyclist
Global Cyclist is een jonge touroperator die wereldwijde fietsvakanties aanbiedt. Naast individuele fietsvakanties, is nu ook een beperkt aantal compleet verzorgde individuele en fietsgroepsreizen aan het aanbod toegevoegd. Kinderzonvakanties
Een individuele fietsvakantie op het Griekse eiland Korfou, met verblijf in een appartement.

SNP
De familie Peeters
SNP heeft het programma Travelkids. In dit programma vind je ook een aantal fietstrektochten, in Nederland, maar ook bijvoorbeeld Frankrijk. De reis in bijvoorbeeld Polen is een combinatie met wandelen en kanoen. Er zijn zowel kampeerreizen, als reizen met hotelovernachtingen mogelijk.

Vlieg en Fiets
Fietsvakanties in vrijwel alle werelddelen, met een sterk accent op Azie. Je kunt hier terecht voor indiviuele arrangementen, volledig verzorgde reizen en groepsreizen. Er zijn reizen van verschillende niveaus.