Familie Willemsen

De familie Willemsen in Schotland, 2005Wij zijn een gezin met een passie voor fietsen en buitenactiviteiten. Wij hebben reeds vijf jaar ervaring met fietsvakanties.

Jaar 1: rondje 'woonplaats'
Het eerste jaar dat wij gingen fietsen was met de spullen die we hadden. Een fiets met één versnelling, een tentje geleend, luchtbed in de aanhanger, hond mee en gaan. Onze jongste was toen acht en had nog een klein fietsje, met een koffertje en zijn knuffel op de fiets. We hebben toen een ronde om onze woonplaats gefietst, en zijn niet verder dan 60 km van huis af geweest. Het was een hele ervaring, wat ken je de omgeving waar je woont toch eigenlijk slecht!

Jaar 2: naar Six-Flags
Vanaf toen zijn we gegrepen door het fietsvirus. Het jaar erop zijn we naar Six-Flags gefietst omdat de kinderen daar zo graag naar toe wilden.

Jaar 3: rondje Nederland buitenom
Het derde jaar dat we gingen hebben we een rondje nederland buitenom gedaan. Over de lange afstandfietspaden en eilandhoppen.Echt een aanrader.

Jaar 4: Cornwall
Toen wilden we ook wel eens de uitdaging van het bergen fietsen aan. We hebben ons met Cycletours naar St-Ives in Cornwall laten brengen en zijn vandaar uit naar huis gefietst. Eerst de hellingen van Cornwall, dan langs het kanaal naar Londen, dwars door Londen, en met de boot van Harwich naar Hoek van Holland.

Jaar 5: Schotland
Vorig jaar hebben we in Schotland en Zuid-Engeland gefietst. In de loop van de jaren hebben we ontdekt wat wel en niet belangrijk is om mee te nemen op fietsvakantie. Een goede uitrusting maakt het allemaal een stuk comfortabeler!